Publisert

Norema sin historie og standarder

Norema har siden 1946 produsert innredning til kjøkken og bad. Firmaet stammer tilbake fra andre verdenskrig da selskapet ble stiftet av Alf Bakken og Gregers Kure ved navn Trestandard AS. De produserte i starten innredningsenheter for oppvaskbenker og stålbeslag. Norema produserte kjøkken på Jevnaker frem til eierne i 2013 bestemt å flytte produksjonen til Sverige,

Eldre Norema kjøkken med våre fronter i modellen Brussel, fargen er matt kritt

Norema sine mål og standarder

Gjennom årene har Norema som de fleste andre kjøkken-produsenter endret målene på sine skrog. Dette innebærer at hvis du har et eldre Norema-kjøkken passer ikke dagens dører dine mål. Vi har muligheten til å produsere i alle mål.

Norema kjøpt opp av det svenske kjøkkenkonsernet Nobia i år 2000, noen år senere endret Norema sine benkeskapsmål fra 72 cm høyde til 70 cm høyde. Som regel endrer produsenten mål for å kunne passe inn i konsernet sine standarder. Nobia er også eier merker som Marbidal, HTH, uno form og Sigdal.

Hengsler og skuffedeler har siden 80-tallet vært fra den Østeriske produsenten BLUM. Ønsker du nye hengsler m/dempere til ditt gamle Norema-kjøkken kan vi hjelpe deg.